2018. november 21., szerda, Olivér napja

Címke: Innovációs és Technológiai Minisztérium

68 cikk 1/7 oldal

Bővült a Mesterséges Intelligencia Koalíció

Újabb 46 szervezet csatlakozott a Mesterséges Intelligencia Koalícióhoz (MI Koalíció), amely még ebben a hónapban megtartja első plenáris ülését is.

Tovább bővült az ipari termelés

Tovább bővült az ipari termelés szeptemberben, ami elsősorban a gumigyártásban elért, több mint 13 százalékos és a kőolaj-feldolgozásban tapasztalt 11 százalék feletti növekedéssel magyarázható – mondta Pomázi Gyula, az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adataira reagálva.

Jól teljesít az építőipar

Jól teljesít az építőipar, ezt mutatja az ágazat szeptemberben elért 25,8 százalékos, illetve az év elejétől mért 22,8 százalékos bővülése – mondta Pomázi Gyula, az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adataira reagálva.

Túlsúlyban a fatüzelés

Erősebb verseny várhat a hazai naperőművi projektekre, a villamosenergia- hálózatok pedig jelentős fejlesztés előtt állnak – mondta az energiaügyekért felelős államtitkár egy keddi konferencián.
68 cikk 1/7 oldal