2018. november 13., kedd, Szilvia napja

Címke: India

267 cikk 1/27 oldal

Az indiai egység gigászi szimbólumát avatták fel

Száznyolcvankét méteres magasságával az indiai egység szobra minden egyéb társát maga mögé utasítja, mégpedig jócskán. Narendra Modi indiai miniszterelnök öt éve jelentette be, hogy megépítik a gigászi alkotást, amelyet most avatott fel Gudzsarát államban. A bronzfigura ugyanakkor mégsem feltétlenül az egységet hozza el a sokszínű országban.

Felavatták a világ legmagasabb szobrát Indiában

Narenda Modi indiai miniszterelnök szerdán felavatta a világ legmagasabb szobrát a Gudzsarát államban lévő Kevadija faluban, a Szardar Vallabhbhai Patel ügyvédet, függetlenségi hőst, India első belügyminiszterét ábrázoló alkotás 182 méter magas.

Beléphetnek-e a nők az indiai szentélybe? – Több mint 2000 embert tartóztattak le

Több mint 2000 embert tartóztattak le az utóbbi napokban a hatóságok a dél-indiai Kerala államban található Szabarimala templommal kapcsolatos múlt heti, erőszakossá vált tüntetések nyomán – közölték kormánytisztviselők pénteken. Konzervatív hindu csoportok az ellen tiltakoztak, hogy nők beléphessenek a szentélybe.

Több tucat vírusos megbetegedést jelentettek Indiából

Szeptember óta nyolcvan zikavírus okozta megbetegedést jelentettek a nyugat-indiai Rádzsasztán államban; a fertőzöttek közt van huszonkét várandós nő is – jelentették be az indiai hatóságok szerdán.

India betiltotta a villámválást

Egy muszlim férfinak Indiában eddig akár három másodperc is elegendő volt ahhoz, hogy elváljon a feleségétől: annyit kellett tennie, hogy egymás után háromszor elismételte a talák szót.
267 cikk 1/27 oldal