2018. december 18., kedd, Auguszta napja

Címke: Hszi Csin-ping

91 cikk 1/10 oldal

Felavatta a világ leghosszabb tengeri hídját az elnök

Az 55 kilométeres hidat egy, a Gyöngy-folyó deltatorkolatában áthaladó, hosszú kígyózó autópályahíd és két mesterséges sziget között egy 6,7 kilométeres víz alatti alagút alkotja. 

Kínából a jövő szele fúj

A mai Kína élőben megtapasztalva is méltó ahhoz a híréhez, amely legalább tíz éve, a 2008-as pekingi olimpia óta a világ minden pontján uralkodik.

Külön tárgyalt Abe, Hszi és Putyin

Oroszország még az idén hajlandó lenne békeszerződést kötni Japánnal a második világháború végleges lezárásaként, és erre Moszkva feltételek nélkül kész – közölte Vlagyimir Putyin.

Harci helyzetre készül Moszkva és Peking

A kínai államfő destabilizáló tényezőként tekinthet az Egyesült Államokra, amellyel az utóbbi hónapokban elmérgesedett a kereskedelmi vitája.

Micimackó, a kínai ellenállás szimbóluma

Az információ morális, illetve politikai alapokon való felügyelete mondhatni része a kínai történelemnek, a cenzúra intézményének tehát nagy hagyománya van a távol-keleti országban.

Hszi Csin-ping: egyedül a szocializmus mentheti meg Kínát

Egyedül a szocializmus mentheti meg Kínát - jelentette ki kedden Hszi Csin-ping államfő három nappal azután, hogy a törvényhozás, az Országos Népi Gyűlés ellenszavazat nélkül újraválasztotta tisztségében.
91 cikk 1/10 oldal