2018. november 21., szerda, Olivér napja

Címke: Horváth József

84 cikk 1/9 oldal

Álcivilek képzik ki a migránsokat

Újabb migrációt támogató szervezet bukott le azzal, hogy jogosulatlan bevándorlókat juttatnak nagy tömegben Európába, mindezt a hatóságok megtévesztésével.

Az Iszlám Állam legyőzhető, de az eszméje terjed

Egyetlen ember is képes megbénítani egy egész belvárost. Ez történt a múlt hét pénteken Melbourne-ben. A metropolisz központjában egy hosszú évek óta Ausztráliában élő szomáliai származású férfi követett el terrortámadást. A merényletet az Iszlám Állam ihlette. Az ECHO TV Heti terror című műsorában Földi László biztonságpolitikai szakértő felhívta rá a figyelmet, katonailag ugyan el lehet pusztítani az Iszlám Államot, de a terrorszervezet eszméje képes felborítani a nyugalmi állapotban lévő rendszereket. Földi László és Horváth József biztonságpolitikai szakértő arról is beszélt, a jövőben világszerte sokkal radikálisabb fellépésre lesz szükség a terroristákkal szemben.

Tudatos aknamunka a bihácsi zavargás

Az európai parlamenti választásokkal is összefüggésben van a bosnyák–horvát határon történt migránsroham – állítják a lapunknak nyilatkozó biztonságpolitikai szakértők.

Horváth József: Sok országnak állhat érdekében adatgyűjtés Szaúd-Arábiában

Dzsamál Hasogdzsi egy nagy befolyással bíró család sarja volt, amely fegyverkereskedelemmel is foglalkozott. Az újságíró szembekerült az uralkodó házzal, kapcsolatrendszere révén pedig vette a bátorságot ahhoz, hogy bemenjen Isztambulban a konzulátusra, amely a végén az életébe került – jelentette ki Horváth József biztonságpolitikai szakértő az utóbbi napok eseményei kapcsán az ECHO TV Napi aktuális című műsorában.

A világ nem számol a bevándorlás veszélyeivel

Az ENSZ-nek a háborúk megállításán, a kinti életkörülmények javításán kellene munkálkodnia, hiszen ha ezek a problémák megoldódnának, nem indulnának el annyian Európa irányába.
84 cikk 1/9 oldal