2018. november 21., szerda, Olivér napja

Címke: holokauszt

135 cikk 1/14 oldal

Pelle János újságíró tévedései

A Sorsok Házának jövőbeli megnyitásával és tematikájával kapcsolatban fellángolt vitát Karsai László és Pelle János írásaival fejezzük be.

Jövőre megnyitják a Sorsok Házát

Gulyás Gergely szavai szerint emlékezni és emlékeztetni egyaránt fontos kötelezettség, s az emlékközpont e célból jött létre állami beruházásból.

Roma élet menetét tartanak augusztus elején

Roma élet menetét tartanak augusztus elsején és másodikán, a roma holokauszt emléknapja alkalmából – tájékoztatta a programot szervező Élet Menete Alapítvány hétfőn az MTI-t.

Visszatér a Jobbikba Kulcsár Gergely

A párt frakciójának korábbi tagja feltehetően botrányai miatt vonult háttérbe a választáson, ám most regionális igazgatóként térhet vissza.

Saul gyermekei néven indult emlékprogram

A holokauszt magyarországi gyermekáldozatait felkutató programot indítanak a Saul fia című Oscar-díjas film alkotói és a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár.

Kaczynski: Morawiecki és Netanjahu nyilatkozata bírósági perekre is hatással lehet

Jelentős hatással lehet a Lengyelország jó hírnevéért folytatott perekre az a nyilatkozat, amelyet a lengyel és az izraeli kormányfő a minap fogadott el a holokauszt emlékezetének ápolásáról - jelentette ki egy péntek reggeli rádióinterjúban Jaroslaw Kaczynski, a lengyel kormánypárt elnöke.
135 cikk 1/14 oldal