2018. november 18., vasárnap, Jenő napja

Címke: hírszerzés

80 cikk 1/8 oldal

Őrizetbe vették az osztrák ezredest

Az Ausztriában múlt héten lefülelt nyugalmazott ezredes állítólag a 90-es évektől kezdve az oroszoknak kémkedett.

Holland kormányfő: nem bűnügyi eljárás folyt az orosz hírszerzők ellen

Azért nem vették őrizetbe a holland hatóságok áprilisban azt a négy orosz hírszerzőt, akik megpróbáltak betörni a hágai Vegyifegyver-tilalmi Szervezet (OPCW) informatikai rendszerébe, mert nem bűnügyi eljárást, hanem titkosszolgálati műveletet folytattak az ügyükben – mondta el Mark Rutte holland kormányfő pénteki sajtótájékoztatóján.

Kádárista zombivilág

A Hamvas Intézet Arc és Álarc című folyóiratának tematikája most sem ígérkezik idegnyugtató felhőjátéknak, új száma a kommunista állambiztonság működését tárja fel.

Donald Trump feltételezett összeférhetetlenséggel vádolja Robert Muellert

Donald Trump amerikai elnök vasárnap este közzétett Twitter-bejegyzéseinek egyikében feltételezett összeférhetetlenséggel vádolta meg Robert Muellert, a 2016-os elnökválasztási kampány idején Trump kampánycsapata és oroszok között történt esetleges összejátszást vizsgáló bizottság vezetőjét.

Hat héten múlhat a kémkedés vádja

A politikus a vád szerint 2012 és 2014. február 14. között követte el a kémkedést az Európai Unió bomlasztása céljából Oroszország javára.

Az észak-koreai hírszerzés volt főnöke Washingtonba tart

Washingtonba tart az észak-koreai hírszerzés volt főnöke, Kim Jong Csol, hogy amerikai tisztviselőkkel tárgyaljon feltehetően a Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető esetleges csúcstalálkozójáról – értesült a dél-koreai sajtó kedden.
80 cikk 1/8 oldal