2018. november 12., hétfő, Jónás, Renátó napja

Címke: harc

59 cikk 1/6 oldal

Idézésekkel szállnak harcba a demokraták

Nemcsak a félidős választások eredménye, de az igazságügy-miniszter lemondása is átrendezi az erőviszonyokat Washingtonban a Donald Trumpot fenyegető vizsgálatokkal kapcsolatban.

Az idlíbi dzsihadisták folytatni akarják harcukat Szíriában

Folytatni akarják a damaszkuszi rezsim elleni harcukat – közölték vasárnap az észak-szíriai Idlíb tartomány legnagyobb lázadó erejének számító dzsihadisták, miközben megfigyelők szerint a lejárt október 15-i határidő ellenére még nem hagyták el azt a térséget, ahol Törökország és Oroszország megállapodása értelmében demilitarizált övezetet kellene létrehozni.

Gyilkolni hang nélkül

Miért érdekesek ezek a katonaélmények? Mert új típusú hadviselésről olvashatunk bennük, amely a szemünk előtt született meg, és amelyről valójában igen keveset tudunk.

Ankara számít Oroszország támogatására a szíriai kurd szervezetek elleni harcában

Törökország számít Oroszország támogatására az Ankara által terrorszervezetnek minősített Demokratikus Egység Pártja (PYD) észak-szíriai kurd politikai tömörülés, valamint az Egyesült Államok támogatását élvező Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű, kurdok dominálta ernyőszervezet elleni harcában – közölte Recep Tayyip Erdogan török elnök a Kommerszant orosz lapban vasárnap este megjelent írásában.

Az a sólyom már nem repül vissza

Kirakodóvásár, amerre a szem ellát, templomos lovagok válogatnak a portékák között, játék sisakos gyermekek rohangálnak, és Nagy Lajos király is bevegyül a nép közé.

Hodeida ostrom alatt

Jemenben 2014 augusztusa óta dúl polgárháború az Irán támogatását élvező síita húszi lázadók és a nemzetközileg elismert jemeni elnökhöz hű erők között.

A terrorizmus elleni harc szakértője az új igazgató

Támogatta Béres Jánosnak a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat (KNBSZ) főigazgatójává történő kinevezését az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága és a nemzetbiztonsági bizottság.
59 cikk 1/6 oldal