2018. október 23., kedd, Gyöngyi napja

Címke: Handó Tünde

87 cikk 1/9 oldal

Új épületbe költözött Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság Veszprémben

Új épületbe költözött a Veszprémi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság, amelynek kibővült a jogköre. Az Országos Bírósági Hivatal elnöke sikeresnek és hatékonynak nevezte a bíróságok szervezeti átalakítását a megújult épület átadása alkalmából tartott pénteki sajtótájékoztatón.

Ügyfélbarát bíróság a cél

Egy éven belül újabb 25 egységes arculatú, felhasználóbarát ügyfélközpont nyílik a már működő két kiszolgálóhely mellett – mondta tegnap lapunknak Handó Tünde.

Az OBH célja, hogy megőrizze Magyarország szuverenitását

Manapság sokan éreztetik velünk azt, hogy Magyarországnak a jogállamiságot, az igazságszolgáltatás működését illetően tanulnivalója van a nyugati demokráciákhoz képest – fogalmazott Handó Tünde.

Már évek óta csökken a bírák munkaterhe is

Az Európai Bizottság igazságügyi eredménytábláján a magyar bíróságok a különböző ügyforgalmi mutatók alapján a legjobban teljesítő bíróságok között vannak.

Olcsóbb, gyorsabb az e-bíróság

A cél, hogy az informatikai fejlesztések területén Európa élén álljunk – hangsúlyozta Pintér Sándor belügyminiszter.

Nem független az OBT

Több tanácstag Twitter-bejegyzéséből, valamint múltbéli viselt dolgaiból kiderül: a kormány ellen irányuló politikai tevékenységet folytatnak.

Handó Tünde: a bírói függetlenséget semmi sem fenyegeti

Az OBH elnöke kiemelte, hogy különleges szerepük van az Európa-szerte szintén jellemzően önálló bírósági szervezetként létező, a közigazgatási ügyek elbírálásával foglalkozó fórumoknak.
87 cikk 1/9 oldal