2018. november 14., szerda, Aliz napja

Címke: Halálozás

863 cikk 1/87 oldal

Évente hatszázan veszítik életüket a közutakon

A közlekedési helyzet javítása és a balesetek számának csökkentése érdekében a hatóság a jogszabályok által biztosított keretek között bővít ellenőrzési módszerein.

Tűz és harag pusztít Kaliforniában

Politikai ügy lett az Egyesült Államokban az immár legalább harminc halálos áldozatot követelő kaliforniai erdőtüzekből.

Több tucat rendőrt öltek meg tálib fegyveresek Afganisztánban

Legalább harminchét rendőr vesztette életét a nyugat-afganisztáni Faráh tartományban, a térség nagy részét ellenőrzésük alatt tartó tálib fegyveresekkel vívott harcokban – közölték helyi hatóságok hétfőn.

Emelkedett a mogadishui robbantások áldozatainak a száma

Ötvenre emelkedett a szomáliai fővárosban, Mogadishuban elkövetett három pokolgépes merénylet áldozatainak a száma, ötvennyolc embert pedig továbbra is kórházban ápolnak – erősítették meg rendőrségi források szombaton.

Újabb hirtelen árvíz sújtotta Jordániát, ismét vannak halálos áldozatok

Két hét után újabb hirtelen árvíz sújtotta pénteken Jordániát, legkevesebb 11-en életüket vesztették, és többen eltűntek. Víz árasztotta el az ország fő turistalátványosságát, a petrai romvárost is, amelyet emiatt ideiglenesen bezártak – jelentette a helyi média.

További emberéleteket követelt a kaliforniai tűzvész

Kilencre nőtt péntek estére a legsúlyosabb kaliforniai tűzvész halálos áldozatainak száma, mindannyian a Butte megyei Paradise városkában vagy annak környékén haltak meg, ahol mintegy 6700 épület vált a lángok martalékává.
863 cikk 1/87 oldal