2018. november 13., kedd, Szilvia napja

Címke: guatemala

30 cikk 1/3 oldal

Honduras és Guatemala fékezné az USA-ba irányuló kivándorlást

Megállapodott Juan Orlando Hernández hondurasi és Jimmy Morales guatemalai elnök, hogy nekilátnak az állampolgáraikat kivándorlásra késztető okok felszámolásának, és büntetőjogi felelősségre vonják az Egyesült Államok felé tartó menekültkaravánok támogatóit.

Belépett Guatemalába a hondurasi kivándorlók karavánja

Közel háromezer, az Egyesült Államok felé tartó hondurasi kivándorló lépett be Guatemalába hétfőn, miután a guatemalai rohamrendőrök szemtanúk szerint csak rövid ideig tartóztatták fel őket a határon.

Hondurasi kivándorlók egy karavánja kilépésre készül a guatemalai határon

A szegénység elől menekülők százai csatlakoztak a hét végén hondurasi kivándorlók egy karavánjához a guatemalai határnál, hogy elkeseredett kísérletet tegyenek az átlépésre, és egy új élet reményében megpróbáljanak eljutni az Egyesült Államokba – számolt be róla vasárnap a migránsokat segítő egyik önkéntes.

Több százan tüntetettek Guatemalában a korrupcióval gyanúsított elnök ellen

Több száz földműves és maja őslakos torlaszolt el egy főútvonalat Guatemala nyugati részén hétfőn, és így tiltakoztak az ellen, hogy Jimmy Morales elnök akadályozza az ENSZ által támogatott korrupcióellenes bizottság munkáját. A bizottság az elnököt is korrupcióval gyanúsítja.

Kevés a műszer és a vulkanológus

Olykor hosszú hónapokon keresztül egyetlen cikk sem születik vulkáni kitörésekről – mivel a tűzhányók nyugalomban maradnak. Majd egyszerre beindulnak.

Vulkánkitörés Guatemalában – megindult a nemzetközi segítségnyújtás

Megindult a nemzetközi segítségnyújtás Guatemalának a Fuego vulkán vasárnapi kitörését követően - közölte kedden Heinz Hiemann, a közép-amerikai állam elnökének szóvivője. Legfrissebb adatok szerint legkevesebb 75 ember vesztette életét a tűzhányó kitörése miatt.
30 cikk 1/3 oldal