2019. január 22., kedd, Vince, Artúr napja

Címke: gdp

766 cikk 1/77 oldal

Alulbecsülték a gazdasági növekedést

Még a legpontosabb prognózis is 0,6 százalékponttal becsülhette alá a 2018-as GDP-bővülést – derült ki a Pénzügyminisztérium (PM) elemzéséből, amelyet a hétfői Világgazdaság ismertetett.

Minden területen robbanás várható a gazdaságban

A Takarékbank idén 4,8 százalékos bővülést vár a bruttó hazai össztermékben, ami a kormányzat várakozásnál is magasabb – mondta tegnap újságíróknak Suppan Gergely, a pénzintézet szakértője.

Az elemzők évek óta nagyon rosszul teljesítenek

Piaci elemzők és nemzetközi szervezetek is kishitűnek bizonyultak, 2017 őszén előrejelzéseikben messze alulbecsülték Magyarország tavalyi gazdasági növekedését.

Tavaly 4,8 százalékos lehetett a GDP-bővülés

A Takarékbank megemelte a tavalyi évi előrejelzését, elemzői szerint 4,8 százalékos volt a bruttó hazai termék éves növekedése 2018-ban – mondta Suppan Gergely, a Takarékbank vezető elemzője.

A vártnál is jobb a teljesítmény

2018 harmadik negyedévében 5,2 százalékkal bővült a gazdaság, így a tavalyi első három negyedévben 4,9 százalék volt a GDP bővülése, ami az év egészében 4,6 százalékot érhet el.

Kitarthat a növekedés lendülete

A magyar gazdaság alapjai stabilak, az idei évben sem tűnik elérhetetlennek a négyszázalékos növekedés. A lapunknak nyilatkozó elemző ezt több szempontból is megalapozottnak tartja.

A Világbank is gyorsabb bővülést vár hazánkban

Már az összes jelentős nemzetközi szervezet javította Magyarország 2018-as gazdasági növekedésének mértékét – közölte szerdán a Pénzügyminisztérium (PM).
766 cikk 1/77 oldal

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.