2018. november 16., péntek, Ödön napja

Címke: gdp

727 cikk 1/73 oldal

Uniós élmezőnyben a hazai növekedés

A kétkedő szakértőket meglepő növekedési adattal egyúttal nemzetközi szinten is kimagasló teljesítményt nyújtott az idei harmadik negyedévben a magyar gazdaság.

Az orvostársadalom közérzete

Nagyon meg kellene gondolni, hogy meddig szabad támogatni és a betegek, illetve az állampolgárok érdekében hol kell határt szabni a betegek „választási szabadságának”.

Fordított Kasszandrák

A mi fordított Kasszandráink azt is megjövendölték, hogy a gazdaság tönkremegy, az ország csődbe jut, és éhséglázadások fogják végre-valahára megbuktatni Orbánt.

Elemzők: a harmadik negyedévi GDP-adatok felülmúlták a várakozásokat

Az elemzői várakozásokkal ellentétben nem lassult, inkább tovább gyorsult a magyar gazdaság növekedése a harmadik negyedévben, a meglepetést a mezőgazdaság, az építőipar, a beruházások és a szolgáltatások külkereskedelme okozhatta vélekedtek az MTI-nek nyilatkozó elemzők a KSH első becslése alapján kiadott GDP-adatokról. A december elején megjelenő részletes jelentés előtt is többen kilátásba helyezték az idei évre vonatkozó növekedési prognózisuk felülvizsgálatát, magasabbra 4,5 százalék körülire emelve az idei előrejelzést.

Új szinten a büdzsé vitája

Az olasz kormány nem vizsgálta felül korábbi terveit, így nem nyújtott be az Európai Bizottságnak a meglévő terveknél jóval alacsonyabb hiánycélt előirányzó költségvetési módosításokat.
727 cikk 1/73 oldal