2018. november 21., szerda, Olivér napja

Címke: fuvarozók

36 cikk 1/4 oldal

Kilőttek a második negyedévben a fuvarozócégek

A főtevékenységük szerint a szállítás, a raktározás nemzetgazdasági ágba sorolt vállalkozások folyó áron számított értékesítési árbevétele elérte az 1400 milliárd forintot az idei második negyedévben, amely 13 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál – ismerteti csütörtöki számában a Világgazdaság a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataira hivatkozva.

Erősödik a verseny a fuvarozóknál

Még nem tapasztalta a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE), hogy megindult volna az európai piacon dolgozó nemzetközi fuvarozóvállalkozások hazatérése.

Tartanak a fuvarozók az új mérőrendszertől

Büntetésáradattól tartanak a fuvarozók, miután június 1-jén életbe lép az automatikus tengelysúlymérés – mondta el lapunk kérdésére a tisztújításra készülő Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének főtitkára. Somogyi Gábor szerint az új vezetés első feladatai­nak egyike lesz, hogy elérjék az intézkedés bevezetésének az elhalasztását.

Hatékonyabban szűrhetők ki a túlsúllyal közlekedő teherautók

Keddtől küldhet figyelmeztetést a szabálysértő fuvarozóknak a nemzeti tengelysúlymérő rendszer, miután elindul az objektív felelősség elve alapján funkcionáló automatikus üzemmódja – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kedden.
36 cikk 1/4 oldal