2018. december 19., szerda, Viola napja

Címke: fűtés

29 cikk 1/3 oldal

Aki legyőzte a szemétégetőket

Óriási siker, hogy legalább egy ügyben bűncselekménynek nyilvánította a bíróság a szemétégetést – mondja Vásárhelyi Gábor, a Civil Verőce közösség tagja.

Hiába tilos, még mindig sokan fűtenek szeméttel

A szállópor kibocsátásáért 85 százalékban a helytelen lakossági fűtés okolható, ugyanakkor az állampolgárok nem érzik felelősnek magukat a légszennyezésért.

Idén is elindult a Fűts okosan! kampány

Felhívják a figyelmet a szilárd tüzelőanyagok veszélyeire, a lakossági hulladékégetés tilalmára és káros hatásaira, emellett elérhetővé tesznek minden helyes fűtési technikával kapcsolatos információt.

Befolyásolja az árat a fűtés típusa

Országos átlagban a távfűtéses lakások a legolcsóbbak, míg a megújuló energiájú fűtésrendszerekkel felszerelt, jellemzően új építésű vagy újszerű ingatlanok a legdrágábbak.

Telnek a gáztárolók

A Magyar Földgáztároló Zrt. létesítményei 61 százalékig megteltek, a másik hazai tárolótársaság, az MMBF készleteivel együtt már 4,3 milliárd köbméter gáz gyűlt össze az országban, ami jóval több az egyetemes szolgáltatás éves gázigényénél – írta a Világgazdaság szerdán.

A nemzeti energiamix összeállítása magánügy

Szijjártó Péter: a magyar kormányzat sohasem kommentálja a nemzeti energiamixeket, amelyben nálunk a nukleáris energia meghatározó szerepet fog játszani.

Heteken belül érkezik a csökkentett számla

A gázzal fűtőknek a kereskedő, a távhősöknek a nemzetgazdasági tárca számlájáról érkezik közvetve a 12 ezer forint. A fával és szénnel tüzelők az önkormányzatok által jutnak többletfűtőanyaghoz.
29 cikk 1/3 oldal

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.