2018. november 16., péntek, Ödön napja

Címke: folyóirat

14 cikk 1/2 oldal

Az ezerarcú Pannónia

Hogyan került egy kötetbe a zalai helytörténet, a kortárs magyar irodalom és Marc Chagall? A Pannon Tükör kulturális folyóirat legújabb, negyedik számából mindezt megtudhatjuk.

Kádárista zombivilág

A Hamvas Intézet Arc és Álarc című folyóiratának tematikája most sem ígérkezik idegnyugtató felhőjátéknak, új száma a kommunista állambiztonság működését tárja fel.

Tabuk nélkül a cigányságról

Érzékeny témához nyúltak a Napút szerkesztői, amikor az Aj, romale… című számukban azt tűzték ki célul, hogy a magyarországi cigányságot bemutassák.

Kortárs a Kortársról

Mivel minden eseménynek, ügynek, dolognak van előzménye, a mostanság kirobbant és mind fennebbi hullámokat verő úgynevezett kultúrkampfnak is van előtörténete.

Újabb Trianonok sújthatják az országot

A Trianoni Szemle ismét összevont lapszámot adott ki, amely öt nagy témakört dolgoz fel. A vezető téma ezúttal a magyarok, az olimpia és Trianon kapcsolata.

Öreg huligánok

Az őszi szám sikere után az Arc és Álarc tavasszal is legalább ugyanennyi értékes tanulmánnyal, témával, gondolattal tudott előrukkolni.

Szilárd szökőkút

A Tiszatáj januári lapszáma Nemes Nagy Ágnesre emlékezik a születésnap apropóján.

Békés megyei forradalmárok szerepelnek a Bárka különszámában

Ferdinandy György, Markó Béla és Márton László egy-egy írása mellett Békés megyei forradalmárok visszaemlékezései is olvashatóak a Bárka irodalmi, művészeti és társadalomtudományi folyóirat 1956-os emlékszámában, amelyet október 10-én, hétfőn mutatnak be a békéscsabai Sík Ferenc Kamaraszínházban.
14 cikk 1/2 oldal