2018. november 16., péntek, Ödön napja

Címke: földi lászló

106 cikk 1/11 oldal

Az Iszlám Állam legyőzhető, de az eszméje terjed

Egyetlen ember is képes megbénítani egy egész belvárost. Ez történt a múlt hét pénteken Melbourne-ben. A metropolisz központjában egy hosszú évek óta Ausztráliában élő szomáliai származású férfi követett el terrortámadást. A merényletet az Iszlám Állam ihlette. Az ECHO TV Heti terror című műsorában Földi László biztonságpolitikai szakértő felhívta rá a figyelmet, katonailag ugyan el lehet pusztítani az Iszlám Államot, de a terrorszervezet eszméje képes felborítani a nyugalmi állapotban lévő rendszereket. Földi László és Horváth József biztonságpolitikai szakértő arról is beszélt, a jövőben világszerte sokkal radikálisabb fellépésre lesz szükség a terroristákkal szemben.

Tudatos aknamunka a bihácsi zavargás

Az európai parlamenti választásokkal is összefüggésben van a bosnyák–horvát határon történt migránsroham – állítják a lapunknak nyilatkozó biztonságpolitikai szakértők.

A világ nem számol a bevándorlás veszélyeivel

Az ENSZ-nek a háborúk megállításán, a kinti életkörülmények javításán kellene munkálkodnia, hiszen ha ezek a problémák megoldódnának, nem indulnának el annyian Európa irányába.

Ellenfél és ellenség

A belső ellenség olyan kategória, amely főként azért elfogadhatatlan és minden eszközzel üldözendő, mert sokáig láthatatlan.

Forgalomba helyezték az M4-es új szakaszát

Takáts László, Cegléd polgármestere történelmi pillanatnak nevezte a fejlesztést, amelyre a helyiek régóta várnak. Új fejlődési szakasz indulhat a környék településeinek életében.

Soros féltve őrzi trezorját

A tőzsdespekuláns ugyan megszokta, hogy számos esetben tényleg ő fújja a passzátszelet, de nem ellensége a saját trezorjának sem.
106 cikk 1/11 oldal