2018. november 14., szerda, Aliz napja

Címke: film

352 cikk 1/36 oldal

Csak egy lépéssel az angyalok mögött

Barátságok, intimitás, életképek egy zárt ortodox közösségről és Bukarest legszegényebb negyedéről – többek között ezeket a témákat láthatjuk a 13. Román filmhéten.

Pattantyúsok és tüzérek

Csak szólok: hatalmas botrány lesz abból, ha – ahogyan beszélik – Hegedűs Bálint forgatókönyve alapján készül majd a nagy garral beharangozott Hunyadi-film.

Kamera a színfalak mögött

A Cold­play zenekarról készült dokumentumfilmet egyetlen este vetítik Magyarországon, november 14-én, de akkor kétezer moziban.

A királynő meztelen?

A Bohém rapszódia című életrajzi filmen erősen érződik, hogy produceri-zenekari és stúdiószempontokat figyelembe véve készült el.

Borzongás

Az ünnepelt filmrendező, Ujj Mészáros Károly egy japán tündérmese után most a skandináv thrillerek sötét világába kalauzolja a nézőt.

Megérkezett a karácsony a mozikba

A Grinch új feldolgozása vonzotta a hétvégén az észak-amerikai mozikba a legtöbb nézőt: Dr. Seuss karácsonyi animációs meséjére 66 millió dollárért (19 milliárd forintért) váltott jegyet a közönség – számolt be róla vasárnap a The Hollywood Reporter.

Gyakori szállóigéink gyűjteménye

A tanút először legálisan csak nyolc évvel a forgatás után, 1977-ben vetítették közönség előtt a Bacsó-vígjátékszemlén. 1979-ben pedig végre bemutathatták az akkori Tinódi moziban.
352 cikk 1/36 oldal