2019. január 16., szerda, Gusztáv napja

Címke: ferenc pápa

456 cikk 1/46 oldal

Komoly súlya van a pápa látogatásának

Ferenc pápa június 1-jén Csíksomlyón tart szabadtéri szentmisét, a szertartást a pünkösdi zarándoklat mintájára a csíksomlyói hegynyeregben tartja az egyházfő.

Gyerekeket keresztelt meg Ferenc pápa

Tizenöt kislányt és tizenkét kisfiút részesített a keresztség szentségében Ferenc pápa a Sixtus-kápolnában vasárnap Jézus megkeresztelkedésének ünnepén.

Ima a kisebbségben élő keresztényekért

Ferenc pápa a világhoz intézett karácsonyi üzenetében hangsúlyozta: az emberek közötti különbségek nem veszélyt, hanem gazdagságot jelentenek.

Ferenc pápa: migránsok

„Elfogadhatatlanok a politikában azok a hangok, amelyek mindenért a migránsokat okolják, és megfosztják a szegényeket az őket megillető jogoktól” – idézi Ferenc pápa szavait a Vatikán által kedden kibocsátott békeüzenet.

Ferenc pápa az ENSZ globális csomagját méltatta

A katolikus egyházfő hangsúlyozta, hogy a Marrákesben elfogadott nemzetközi paktum a „biztonságos, rendezett és szabályozott” migrációért jött létre.

Ferenc pápa elítélte a strasbourgi merényletet

Ferenc pápa elítélte a strasbourgi terrortámadást, amelyet egy karácsonyi vásár látogatói ellen követtek el. A szentatya „szomorúsággal és aggodalommal” értesült a történtekről a kedd este elkövetett merényletről, és határozottan elítéli az ilyen cselekményeket – írta Pietro Parolin szentszéki államtitkár, a Luc Ravel strasbourgi érseknek címzett szerdai részvétüzenetében.
456 cikk 1/46 oldal

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.