2018. november 17., szombat, Hortenzia, Gergő napja

Címke: fenyegetettség

33 cikk 1/4 oldal

Spanyol hatóságok: nincs összefüggés Rotterdam és Barcelona között

A Rotterdamban egy szórakozóhely mellett őrizetbe vett, spanyol rendszámú, gázpalackokat szállító kisbusz vezetője, nem áll kapcsolatban a múlt héten Katalóniában 15 halálos áldozatot követelő merényletekkel – mondta egy névtelenül nyilatkozó spanyol terrorelhárítási tisztségviselő.

A spanyol kormány nem növelte a terrorfenyegetettség szintjét

Nem növelte a spanyol kormány a terrorfenyegetettség szintjét a katalóniai merényletek miatt, és továbbra is legmagasabb fokozat alatti, négyes szinten tartja a riasztást – közölte szombaton Juan Ignacio Zoido belügyminiszter, aki szerint a hatóságok úgy gondolják, hogy a támadások mögött álló terrorsejtet maradéktalanul felszámolták 

Közös fellépés a terrorizmus ellen

A visegrádi csoport országainak büntetőjogi szabályozása lehetővé teszi a terrorizmussal kapcsolatos bűncselekmények valamennyi formájának üldözését.

Fehér Ház: az USA-t nem fenyegeti közvetlen veszély

Sean Spicer, a Fehér Ház szóvivője szerint a bevándorlást szigorító elnöki rendelet kiadására nem azért került sor most, mert közvetlen veszély fenyegetné az Egyesült Államokat.

Belügyminiszter: nem enyhül a terrorfenyegetettség Németországban

A hétfői berlini merénylet feltételezett elkövetője, Anis Amri halála után sem csökken a terrorveszély Németországban, a fokozott biztonsági intézkedések továbbra is érvényben maradnak – jelentette be Thomas de Maiziere szövetségi belügyminiszter pénteken Berlinben.

Európa védelmezői és az új rend

Mára az Európai Közösség eredeti, a keresztény államok szociális és gondoskodó modelljére épült alapelve teljesen kisiklott.
33 cikk 1/4 oldal