2018. november 14., szerda, Aliz napja

Címke: fegyverkezés

49 cikk 1/5 oldal

Kísért a múlt

Ha megszűnik az INF-egyezmény, akkor Oroszország szabad kezet kap arra, hogy a földrész mélyét is elérő rakétákat telepítsen.

Washington Post: Észak-Korea interkontinentális rakétákat épít

Észak-Korea egy vagy két új, folyadékmeghajtású interkontinentális ballisztikus rakétát épít abban az üzemben, ahol az Egyesült Államok területét fenyegető első ilyen fegyvert gyártották – adta hírül a Washington Post című amerikai napilap.

Csalódott a világ Washingtonban

Vegyes fogadtatásban részesült Donald Trump döntése, miszerint Washington kilép az iráni atomprogramról 2015-ben aláírt többhatalmi szerződésből. Míg Izrael és Szaúd-Arábia üdvözölte a bejelentést, Franciaország és az Európai Unió a közel-keleti konfliktusok eszkalálódásának veszélyére figyelmeztettek.

Moszkva védekezésre sarkallja a kontinenst

Lassan, de biztosan halad Európa megerősítése: a NATO-tagállamok tavaly újra növelték védelmi kiadásaikat, és ezzel a katonai szövetség büdzséje 2014 óta mintegy 46 milliárd dollárral növekedett. A friss eredményekről Jens Stoltenberg főtitkár számolt be brüsszeli sajtóértekezletén, ahol – talán nem meglepő módon – a védelempolitika mellett Moszkva kapta a főszerepet.
49 cikk 1/5 oldal