2018. november 15., csütörtök, Albert, Lipót napja

Címke: fegyveresek

66 cikk 1/7 oldal

Az Iszlám Állam fegyvereseit ölték meg az ország keleti részén

Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet legalább 28 fegyveresét megölték egy támadásban Szíria keleti részén, a szélsőségesek egyik utolsó állásaiban a Szíriai Demokratikus Erők (SDF) kurd és arab harcosai, akiket a nemzetközi koalíciós erők támogatnak – közölte egy emigráns szervezet.

Szíria: kiürítették a kérdéses Damaszkusz környéki területeket

Befejeződött az utolsó, Assad-ellenes fegyveresek által uralt enklávé kiürítése a szíriai főváros környékén, a Bassár el-Aszad államfőhöz hű kormányerők összesen mintegy 1200 négyzetkilométernyi terület felett szerezték vissza az ellenőrzést a közép-, illetve nyugat-szíriai Hama és Homsz tartományok térségében - jelentette szerdán az AFP francia hírügynökség.

Több halálos áldozata van egy afgán kormányzati hivatal elleni terrorakciónak

Ismeretlen fegyveresek ostromoltak meg vasárnap egy kormányzati hivatalt a kelet-afganisztáni Dzsalálábádban, először robbantottak, majd behatoltak az épületbe; az összehangolt támadásban legkevesebb hatan meghaltak, és többtucatnyian megsebesültek - közölték hírügynökségek helyi tisztségviselőkre és a média híradásaira hivatkozva.

Civileket öltek meg fegyveresek Irakban

Fegyvertelen civilekre nyitottak tüzet, és több embert megöltek fegyveresek Irakban, Bagdadtól északra - tudatta az iraki katonaság.

Az iraki milíciák felszámolását szorgalmazta a francia elnök

Az Irakban működő összes milícia – köztük a Népi Mozgósítási Erők nevű fegyveres csoport – fokozatos felszámolását szorgalmazta szombaton Emmanuel Macron francia elnök az iraki Kurdisztáni Autonóm Régió miniszterelnökével, Necsirvan Barzánival folytatott megbeszélése után Párizsban.
66 cikk 1/7 oldal