2018. november 18., vasárnap, Jenő napja

Címke: évforduló

361 cikk 1/37 oldal

Az ércnél is maradandóbb

A tíz éve elhunyt Gyurkovics Tibor egykori lakóháza falán, a Krisztinavárosban Farkas Ádám szobrászművész bronzportréja idézi vissza a költő képmását.

Krúdy miskájerkalapja

Nem kis büszkeséggel mondhatjuk, hogy Krúdy Gyula nyíregyházi író, és azt is feltétlen hozzá kell tenni, hogy műveinek hangulatát fokozva ősszel jó őt olvasni.

Az 50 éves Led Zeppelint ünneplik a Muzikumban

Idén ünnepli megalakulása 50. évfordulóját a Led Zeppelin. A rocktörténet egyik legnagyobb hatású, brit zenekara tiszteletére november 17-én, szombaton a fővárosi Muzikumban a hazai színtér több kiválóságából álló tribute zenekar, a Lead Zeppelin játssza el a legendás számokat – közölték a szervezők az MTI-vel.

Székelyföldi önkormányzati vezetők: az egyedüli járható út az autonómia

Székelyföld számára az egyedüli járható út az autonómia, ez a felismerés hozta létre száz évvel ezelőtt a Székely Nemzeti Tanácsot (SZNT) – mutattak rá szerdán kiadott közös közleményükben a székelyföldi megyék, valamint Románia két magyar többségű megyeszékhelyének választott vezetői.

Az iszlamista terror újabb évfordulója

2015. november 13-án este Párizs hat pontján követtek el összehangolt terrortámadást, amelyben összesen 130 ember vesztette életét.

KKM-államtitkár: a Duna közös kincs

Üdvözlik az együttműködéseket a Duna Bizottság és más nemzetközi vagy regionális szervezetek között, így fontos a Fekete-tengeri régió és a Duna-régió közötti együttműködés is.

Közös versmondás Szolnokon a magyar nyelv napján

A magyar nyelv napja alkalmából több mint ötszáz diák gyűlik majd össze közös versmondásra november 13-án, kedden délelőtt Szolnok három helyszínén csatlakozva a balatonfüredi felhíváshoz – közölte a szolnoki polgármesteri hivatal sajtószóvivője hétfőn az MTI-vel.
361 cikk 1/37 oldal