2018. november 13., kedd, Szilvia napja

Címke: Eurostat

95 cikk 1/10 oldal

Egyre kevesebb a szegény, javul az átlagos életminőség

Jelentősen visszaszorult az elmúlt években a súlyos anyagi nélkülözéssel küzdők aránya Magyarországon 2016-ra, 2012 óta 1,3 millió fővel, 13,3 százalékkal csökkent arányuk a teljes lakosságon belül.

Mégiscsak a szakképzéseké a jövő

Az OECD-országok felében többen vesznek részt a szakmát is adó képzésekben – derült ki az Euro­stat legutóbbi adataiból.

Lenne miből emelni a kereseteket

A múlt évhez képest a munkaadók a teljes bértömeg emelésére kevesebbet fordítottak annál, mint amennyivel ténylegesen nőttek a bruttó átlagbérek.

Kevésbé megterhelőek az alapvető kiadások

A legmegterhelőbb 2012-es évhez képest lényegesen kisebb kiadást okoz nemcsak a bevásárlás, de a rezsifizetés vagy akár a mobiltelefon- és internetszolgáltatás és a közlekedés is.

Kevés az alkalmi munkás

Nem nyitottak sem a munkavállalók, sem a munkaadók Magyarországon a részidős foglalkoztatásra, az Eurostat adatai szerint ez igaz a többi közép- és kelet-euró­pai tagállamra is.

Az Eurostat szerint Magyarország élen jár a szegénység visszaszorításában

Az Eurostat 2012-2016 közötti időszakra vonatkozó adatai szerint Magyarországon nem volt még ilyen kevés nélkülöző, és nincs még egy ország az unióban, ahol ilyen nagy mértékben csökkent volna a szegénység – erről beszélt Szalai Piroska munkaerőpiaci szakértő az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában.

Élen járunk a szegénység visszaszorításában

Jelentősen, több mint 13 százalékkal csökkent Magyarországon a súlyos anyagi nélkülözéssel küzdők aránya a teljes lakosságon belül 2012 és 2016 között.
95 cikk 1/10 oldal