2018. november 16., péntek, Ödön napja

Címke: Európai Parlament

490 cikk 1/49 oldal

Kormányt buktatna Brüsszel?

A Viorica Dancila szociáldemokrata kormányfő „mélységesen igazságtalannak és politikai jellegűnek” nevezte az EP-ben a romániai jogállamiságról megszavazott határozatot.

Gál Kinga: működik a migránspárti dömping

A Fidesz képviselője felháborítónak és elképesztő esetnek nevezte, hogy a baloldal ismét az EP elé tudja hozni a migránsvízumok ügyét.

Merkel: Saját kezünkbe kell vennünk a sorsunkat

Az európai hadsereg gondolatát nem Merkel vetette fel először: legutóbb múlt héten Emmanuel Macron francia elnök beszélt a közös katonai egység felállításának fontosságáról.

Királyválasztás Helsinkiben

Weber áll hozzám közelebb, noha a Sargentini-jelentés megszavazásával sokunknak csalódást okozott. Orbán Viktor nagyvonalúságát mutatja, hogy túl tudott ezen emelkedni.

Eldobható kultúra

Az Európai Parlament nagy többséggel szavazta meg az egyszer használatos műanyag termékek betiltásáról szóló javaslatot. Egyre több ország tesz lépéseket a műanyagszemét ellen.

Politikai foglyot díjaz az EP

Oroszországnak üzent az Európai Parlament (EP) tegnap, amikor Oleh Szencov bebörtönzött ukrán filmrendezőnek ítélte oda a Szaharov-díjat.

A néppártban van a Fidesz helye

Manfred Weber: „Én nem megbomlasztani akarom Európát, éppen ellenkezőleg, az újraegyesülés a cél, hiszen csak együtt lehetünk elég erősek globális szinten”.
490 cikk 1/49 oldal