2018. november 17., szombat, Hortenzia, Gergő napja

Címke: EU csúcs

217 cikk 1/22 oldal

Rendkívüli EU-csúcs lesz november 25-én

Döntő előrelépés történt a találkozó összehívásához, miután sikerült „technikai szinten” elfogadni a kiválási szerződés tervezetét, és ezt a brit kormány is jóváhagyta.

EU-csúcs: Nincs érdemi előrelépés a Brexit és a migráció kapcsán

A migrációról, biztonságpolitikai kérdésekről és a Brexitről tárgyaltak az európai vezetők a brüsszeli EU-csúcstalálkozó második napján. A részletekről Árendás Péter számolt be az ECHO TV Jó reggelt! című műsorában. Az ECHO TV brüsszeli tudósítója elmondta: érdemi előrelépés továbbra sem történt.

Új szankciós rendszer felállítását kezdeményezték a kibertámadások ellen

A kibertámadások elkövetőinek szankcionálására szolgáló keretek megalkotására szólítottak fel csütörtöki brüsszeli csúcstalálkozójukon az európai uniós vezetők, illetve elítélték a Vegyifegyver-tilalmi Szervezet (OPCW) elleni, alapos gyanú szerint orosz hírszerzők által megkísérelt hackerakciót. A résztvevők megerősítették, hogy céljuk az illegális migráció megállítása. Orbán Viktor miniszterelnök videóüzenetben hangsúlyozta: megvédték Magyarország jogát a határvédelemhez.

Donald Tusk: erőteljesebb fellépés a kibertámadások ellen

A kibertámadások elkövetőinek szankcionálására szolgáló keretek megalkotására szólítottak fel csütörtöki brüsszeli csúcstalálkozójukon az európai uniós állam- és kormányfők – mondta Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke az ülést követően.

Kereskedelmi alkut kötne Trump az EU-val

A dokumentum szerint Washington azonnal meg akarja indítani a tárgyalásokat a brit kormánnyal, amint London készen áll erre az Euró­pai Unióból való kilépése után.
217 cikk 1/22 oldal