2018. november 13., kedd, Szilvia napja

Címke: észak-korea

820 cikk 1/82 oldal

Észak-Korea mondta le az e heti találkozót Pompeóval

Amerikai tisztségviselők szerint Észak-Korea mondta le az e heti találkozót Mike Pompeo amerikai külügyminiszter és észak-koreai kollégája, Kim Jong Csol között – mondta el Kang Kjung Va dél-koreai külügyminiszter csütörtökön.

New Yorkban fogadja a phenjani külügyminisztert Pompeo

Észak-koreai hivatali partnerével, Kim Jong Csollal, az állampárt központi bizottságának alelnökével találkozik Mike Pompeo amerikai külügyminiszter november 8-án, csütörtökön New Yorkban.

Phenjan ismét nem bír magával

Arról viszont nem volt szó, hogy Phenjan félbe akarná szakítani a nukleáris kérdésekről szóló tárgyalássorozatát az Egyesült Államokkal.

A mindennapok része Észak-Koreában a szexuális erőszak

A mindennapok része Észak-Koreában a hatalmi pozíciót betöltő férfiak által elkövetett szexuális erőszak, miközben a bántalmazott nőknek esélyük sincs arra, hogy felemeljék a szavukat és panaszt tegyenek – állapította meg a Human Rights Watch (HRW) nemzetközi jogvédő szervezet csütörtökön közzétett jelentésében.

Megállapodás született a fegyverek kivonásáról Panmindzsonból

Megállapodás született Phenjan, Szöul és az ENSZ fegyveres erőinek parancsnoksága között arról, hogy még a héten kivonják a lőfegyvereket a Panmindzson határfalut körülvevő közös biztonsági zónából (JSA), és leszerelik az ottani őrhelyeket – közölte hétfőn a dél-koreai védelmi tárca a három fél panmindzsoni tárgyalásainak eredményéről.

Szöul szerint Észak-Korea kész megsemmisíteni a nukleáris fegyvereit

Kész megsemmisíteni Kim Dzsong Un észak-koreai vezető országának összes nukleáris fegyverét, az azok gyártáshoz szükséges nyersanyagait és telephelyeit a teljes nukleáris leszerelés érdekében – mondta Mun Dzse In dél-koreai elnök a BBC brit televíziós csatornának adott interjúban, amelynek szövegét az elnök a sajtóirodája tette közzé pénteken.
820 cikk 1/82 oldal