2018. november 12., hétfő, Jónás, Renátó napja

Címke: Esterházy Péter

40 cikk 1/4 oldal

Irodalomról és kritikáról őszintén

Muszáj abbahagynom a sunyítást, ám hogy ez jobb- vagy baloldali volt-e, s merre kell fordítanom a fejem, jobbra-e vagy balra, hogy kendőzetlenül szóljak, magam sem tudom.

Így ferdítenek ők (I. rész)

Nyáry Krisztián bizonygatja, hogy a kultúrbili ok nélkül borult ki, és voltaképp igenis rendben volt és van minden, és az igazság napja ott ragyog a baloldalon.

A padisah sátra

Esterházy Péter azonban nem halt meg. És nem ő döntött így. Őt nem hagyják meghalni, nem engedik, hogy eléje állhasson valamiféle végső megmérettetésnek.

Ki olvassa Esterházy Pétert?

Nem is kellett állást foglalnom semmiben, hiszen a balliberális sajtóból naponta megtudom, hogy mi a véleményem a kultúrharcról, illetve kit akarok lemészárolni.

Kinek a kulturális listája?

Na kérem, utána lehet nézni, az egyetemi és kritikusi körökben, milyen az Esterházy Péterről vagy Nádas Péterről és a Kányádi Sándorról írt tanulmányok és dolgozatok aránya.

Visszaéneklés

Mit tegyünk, ha azt látjuk, hogy a mű is kezd belesimulni a napi politikába, kezd úgy beszélni, mint a propaganda? Akkor mi van? Akkor baj van. Akkor van baj. Akkor már árulás van.

Könyvheti előítéletek és tanulságok

Aztán harmadiknak Závada Pál következett. Az idén neki jutott az a kitüntetés, hogy hivatalosan megnyissa a 88. Ünnepi Könyvhetet.
40 cikk 1/4 oldal