2018. november 17., szombat, Hortenzia, Gergő napja

Címke: értelmiség

23 cikk 1/3 oldal

Miért hallgatnak az írók?

Változásra szükség van, a posztmodern ízlésterror elfogadhatatlan – de a szellem és a kultúra élete organikus, nem lehet bozótvágóval nyitni benne ösvényeket.

Föld a koponyában

Bizony, felebarátim, eltelt már legalább egy év, és nem volt liberális értelmiségiek aláírásával díszelgő nyílt levél, amely tiltakozik valami, de még inkább valaki ellen.

Bal, jobb, bal, jobb, bal, jobb

Abban, hogy a balliberálisnak mondott értelmiség a kulturális élet sok területét uralja, egy csomó igazság és részigaz­ság van, de lehet benne egyéb is.

A numerus clausus módosítása

A változtatás révén a következő években a felsőoktatásban a zsidó származású hallgatók száma néhány százalékkal emelkedett.

Értelmiségi utak és képzetek

Van ugyebár egyrészt a kötött pulóveres, kardigános értelmiség. Zsigerileg baloldaliak, 1968 szellemi örökösei, akiknek a mai napig fáj az SZDSZ kimúlása.

A magyar baloldal eltűnése

Kiderült, hogy értelmiségi muníciójuk mennyire kicsiny, politikai reprezentánsaik sincsenek, érdekképviseleti vezetőik mamelukok csupán.

A Taigetosz-hisztéria margójára

A szaktárca és a szakmai szervezetek álláspontjára az internet szabad népe kevésbé fogékony, most is tömegek terjesztik a Népszavában megjelent álhírt.
23 cikk 1/3 oldal