2019. február 21., csütörtök, Eleonóra napja

Címke: építészet

86 cikk 1/9 oldal

Ki kelti majd életre?

A huszadik századi tragédiákon és pusztuláson átesett Magyarországon számos visszaépítési tervről hallani, talán egyik sem régebbi, mint a budai Vár újjászületéséről szóló, 1945 óta tartó vitafolyam.

Kilátás a tetőteraszról

Ha van kihívás a magyar várostervezők előtt, akkor a budapesti külső kerületek rendezett fejlesztése ilyen lehet. Így van ezzel Újpest is.

Javulhat a tervezőirodák nemzetközi versenyképessége

A törvénymódosításnak köszönhetően az építész-tervezőirodák által leggyakrabban használt szabványok kedvezményes hozzáféréséhez a kormány éves szinten 100 millió forintot biztosít.

Négy centiméterrel egyenesebb lett a pisai ferde torony

Egy húsz évvel ezelőtti látványos mentőakciónak köszönhetően egyre kevésbé ferde a híres pisai torony: a fehér márványból készült építmény négy centiméterrel egyenesebb lett.

Mozgó tömegek

Megnyílt a három éven át tartó felújításon átesett Szépművészeti Múzeum, az épület visszanyerte régi fényét, egy alapprobléma viszont megoldatlanul maradt.
86 cikk 1/9 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.