2019. január 24., csütörtök, Timót napja

Címke: ensz

1446 cikk 1/145 oldal

Ki fogunk tartani

Nem akarjuk és nem fogjuk menedzselni a saját nemzeti, vallási és kulturális identitásunk meggyilkolását. Nem, nem és nem.

ENSZ-főtitkár: a világnak tanulnia kellene a történelem eseményeiből

A nemzetközi közösség ma számos ponton néz szembe fenyegetéssel, és tanulnia kellene az elmúlt évszázad eseményeiből – állapítja meg António Guterres ENSZ-főtitkár abban a beszédében, amelyben felvázolja: szerinte melyek a 193 tagországból álló világszervezet legfontosabb feladatai az idei évben.

Kazahok térnek haza az ujgur tartományból

Több mint kétezer kazah számára engedélyezi Kína, hogy elhagyják az országot, feladva eddigi állampolgárságukat, hogy új hazára leljenek Kazahsztánban. Nyugati aktivisták szerint a döntés áttörésnek számít a szigorú kínai szabályozás fényében, ami a Hszincsiang–Ujgur Autonóm Tartomány esetében különösen igaz.

ENSZ-jelentéstevő: egész Észak-Korea egyetlen nagy börtön

Az emberi jogok helyzete Észak-Koreában továbbra is szörnyű, annak ellenére, hogy az ország vezetői már több mint egy éve elkezdtek nyitni a nemzetközi közösség felé, és ígéretet tettek arra, hogy gazdasági reformokat hajtanak végre – jelentette ki pénteki szöuli sajtótájékoztatóján Tomas Quintana, aki az ENSZ különleges jelentéstevője az emberi jogok észak-koreai érvényesülésével kapcsolatban.

Szijjártó Péter: ezt a filmet már láttuk egyszer

Mondták már, hogy egy döntésnek nincs kötelező ereje, majd hirtelen lett. „Így jártunk a kvótákkal is korábban, hisz az ”önkéntes kvótákból„ a folyamat során kötelezőek lettek”.

Nyitás keletre, hűség a Nyugathoz

A kisebb tagállamok energiapolitikai érdekei az uniós bürokrácia dzsungelében nehezen érvényesíthetők, viszont a nagyok által korlátozhatók.
1446 cikk 1/145 oldal

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.