2018. november 18., vasárnap, Jenő napja

Címke: engedély

47 cikk 1/5 oldal

Szakértő: a hatóságoktól lehet megtudni, egy létező kútnak van-e engedélye

A jegyzőtől, illetve a katasztrófavédelmi igazgatóságtól lehet megtudni, hogy egy már létező fúrt kútnak van-e engedélye, ha nincs, akkor el kell végezni a kút utólagos állapotfelmérését és legalizálását – mondta Rózsa Attila, a Magyar Vízkútfúrók Egyesületének elnöke az M1 aktuális csatornán kedden.

Kártalanítják a Real Reisen utasait

Az iroda külföldön tartózkodó több mint negyven utasát a napokban hazaszállítják, két további csoport azonban már nem tud elindulni a görögországi pihenésre.

Elismerik a britek a saríaházasságokat

A szigetországban a muszlimok több mint hatvan százaléka él kizárólag az iszlám vallásgyakorlat alapján kötött házastársi kapcsolatban.

Töretlen a lakáspiac növekedése

Jelentősen több lakás épült az év első felében, mint tavaly ugyanebben az időszakban, miközben a kiemelkedően sok engedélyhez képest valamivel csökkent az építendő lakásszám.

Az ENSZ BT engedélyezte észak-koreai diplomaták utazását Szingapúrba

Az ENSZ Biztonsági Tanácsának szankciós testülete szerdán engedélyezte, hogy észak-koreai diplomaták utazzanak Szingapúrba a június 12-én tartandó, Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető tervezett csúcstalálkozójára - közölték diplomaták.
47 cikk 1/5 oldal