2018. december 12., szerda, Gabriella napja

Címke: Emmanuel Macron

393 cikk 1/40 oldal

Macron a zsebébe nyúlt a béke érdekében

A francia elnök által bejelentett lépések alighanem tovább terhelik a francia büdzsét, miközben a tüntetéshullám is komoly károkat okozott már az ország gazdaságának.

Cohn-Bendit megijedt

A ’68-as lázadások egykori ikonikus arca, aki mára zöldpárti aktivista-politikussá alakult át egy 1933-1968-2018 háromszögben értékelte az eseményeket.

Erőszakba torkollt a francia tiltakozónap

A tüntetéshullám ismét erőszakba torkollott a hét végén Franciaországban, a sárga mellényesek pedig már jövő szombatra is megmozdulásokat hirdettek.

Törött tükör

Macron mögött valójában nincs senki, csak érdekek miatt vezetik az önjelölt vezért a miniszterek és tanácsadók, és ez mára mindenki számára világos.

A francia miniszter szerint katasztrofális a zavargások hatása a gazdaságra

A francia kormány szociális és adópolitikája ellen tüntető sárgamellényesek megmozdulásait kísérő zavargások hatásai katasztrofálisak a francia gazdaságra – jelentette ki vasárnap Bruno Le Maire francia gazdasági miniszter, aki szerint a kormánynak egy „nemzeti válságot” kell orvosolnia.

Szakértő: a francia középosztály elégedetlen

A francia középosztály elégedetlen, a politikai vezetés elleni tüntetésre politikai válasz szükséges – mondta Soós Eszter Petronella Franciaország-szakértő vasárnap az M1 aktuális csatornán.
393 cikk 1/40 oldal