2018. november 17., szombat, Hortenzia, Gergő napja

Címke: emlékezés

266 cikk 1/27 oldal

Emlékezzünk az elesett katonákra!

Amíg lesz magyar államiság, amíg lesz magyar állam, mindig fejet hajtanak azok előtt, akik megvédik a hazát – fogalmazott Kósa Lajos.

A német elnök jelenlétében emlékeztek Londonban

Frank-Walter Steinmeier német államfő jelenlétében emlékeztek meg vasárnap Londonban az I. világháborút lezáró tűzszünet századik évfordulójáról. Az ünnepségen jelen volt II. Erzsébet királynő is, de – csakúgy, mint tavaly – nem koszorúzott személyesen.

Száz éve ért véget az első világháború

A világégés következtében mintegy 10 millió katona esett el a frontokon, ugyanennyi ember halt meg járványok, főként az 1918-19-es spanyolnátha miatt és éhezés következtében.

Imre Zoltánra emlékezett a Szegedi Kortárs Balett

A társulat alapítójára, Imre Zoltánra emlékeztek a táncművész-koreográfus születésének 75. évfordulóján a Szegedi Kortárs Balett tagjai csütörtökön a Tisza-parti városban.

Érchang

Bőzsöny Ferenc fogalom volt. Írhatjuk, hogy a rádiós legenda, az örökös főbemondó, miközben a fiatalok már azt sem tudják, hogy ez utóbbi mit jelent.

Eltávozott olimpikonjainkra is emlékeztünk

A magyar sport 177 olimpiai aranyérmét 302 sportoló érte el, közülük 149-en már nincsenek közöttünk, az ő nevük olvasható a Farkasréti temetőben felállított márványtáblán.
266 cikk 1/27 oldal