2018. október 22., hétfő, Előd napja

Címke: emelkedett

20 cikk 1/2 oldal

Emelkedett az európaiak várható élettartama

Emelkedett az európaiak várható élettartama, de az Európa-szerte egyenlőtlenül elért haladást kockázati tényezők veszélyeztetik, így a dohányzás, az alkoholfogyasztás és az elhízás – derült ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális hivatalának szerdán közzétett jelentéséből. A hivatalnak 53 tagországa van.

Megugrott tavaly a brókercégek profitja

Hatmilliárd forint nettó nyereségen osztozkodhatott tavaly a tizenkét magyarországi befektetési szolgáltató, ami csaknem 58 százalékkal magasabb a 2016-os nyereséghez képest – közölte a Világgazdaság.

Emelkedett a munkabalesetek száma, de csökkent a halálos kimenetelűeké

Emelkedett a munkabalesetek száma az első fél évben, három napnál hosszabb időre 10 351-en váltak baleset miatt munkaképtelenné, szemben az egy évvel korábbi 9969 esettel, ugyanakkor a halálos kimenetelű munkabalesetek száma jelentősen, az egy évvel korábbi 45-ről 35 csökkent – olvasható a Pénzügyminisztérium (PM) munkavédelmi főosztályának jelentésében, amelyet a tárca honlapján tettek közzé.

Jelentősen emelkedett a halálos áldozatok száma Indonéziában

Legfrissebb adatok szerint 319-en vesztették életüket az indonéziai Lombok szigetét vasárnap megrázó, 6,9-es erősségű földrengésben – közölte Wiranto indonéziai belbiztonsági miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Ötven fölé emelkedett a rinocéroszok száma Tanzániában

Ötven fölé emelkedett a rinocéroszpopuláció egyedszáma a Tanzánia északi részén lévő, az UNESCO világörökségi listáján is szereplő Ngorongoro Természetvédelmi Területen (NCA), a Ngorongoro-kráter körzetében.

Megugrott az élő marha kivitele

Magyarország élőmarha-exportja 73 százalékkal emelkedett 2018 január-februárjában a tavalyi év azonos időszakához képest – írja hétfői számában a Magyar Hírlap, a KSH adataira hivatkozva.
20 cikk 1/2 oldal