2018. november 15., csütörtök, Albert, Lipót napja

Címke: ELTE

109 cikk 1/11 oldal

Tovább élnek a keverékek

Arra jöttek rá, hogy azok a kutyák, amelyek életük során megrázó élethelyzetet éltek át, nagyobb valószínűséggel szen­vedtek egészségi pa­na­szoktól.

A kutyák öregedését vizsgálják az ELTE kutatói

Az életkor és az egészségi állapot kapcsolatát vizsgálják kutyákon a kutatók az ELTE Etológia Tanszékén, legfontosabb megállapításaik között szerepel, hogy az ebek várható élettartama a fajta és a méret mellett egyéb tényezőktől is függ, ilyen például a táplálkozás, az életmód vagy a genetika, valamint a kutyát élete során érő traumatikus események – olvasható az ELTE összegzésében.

Korong alakba rendeződnek

Az év elején tizenkét fekete lyukat fedeztek fel a Tejútrendszer közepén, valószínűsíthető azonban, hogy akár több ezer efféle képződmény keringhet galaxisunk magjában.

KINEK A CSALÁDPEDAGÓGIA, KINEK A GENDER-SZAK

A 90-es évek közepén a Horn-kormány az elsők között szüntette meg a budapesti Tanítóképző Főiskolán addig működő családpedagógiai szakirányt, fölösleges képzésnek minősítve azt.

Huszonegy alap- és mesterszak szűnt meg

Munkaerőpiaci és társadalmi hasznossági megfontolásokból megszüntethet vagy akár indíthat is új szakokat az intézmény fenntartója.
109 cikk 1/11 oldal