2018. november 16., péntek, Ödön napja

Címke: életszinvonal

18 cikk 1/2 oldal

A szegénység kevesebb embert veszélyeztet

Tovább csökkent a szegénységnek kitettek száma Magyarországon a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai szerint, a folyamatok illeszkednek a 2012 óta megkezdett trendbe.

Vidéken is beindult a növekedés

A kormányzati támogatásoknak köszönhetően számos olyan beruházás valósulhat meg, amelyek hosszú távon munkahelyeket és megélhetést biztosítanak a helyieknek.

A gyerek a hibás

A Népszava szerint a gyerek csökkenti az életszínvonalat.

Bérre megy a játék

Nem tűnnek megalapozatlannak azok a szakértői várakozások, miszerint az idén két számjegyű lesz az éves bérszínvonal-növekedés.

Egyre jobban élnek a magyarok

A KSH csütörtökön közzétett részletes elemzéséből kiderül, tavaly jelentősen javult a háztartások mérlege: érdemben nőtt a családok elkölthető jövedelme.

Elégedettek az életükkel a csehek

A cseh állampolgárok 78 százaléka elégedett saját és családja életével egy pénteken nyilvánosságra hozott felmérés szerint. Az életükkel elégedett csehek aránya utoljára 25 éve, a rendszerváltás utáni első években volt ilyen magas.

A háztartások életszínvonala

2002-ben az emberek nem érzékelték az életszínvonalukon a gazdasági helyzet javulását, mivel akkor a jövedelem éppen csak utolérte az 1990-es átlagszintet.
18 cikk 1/2 oldal