2018. október 22., hétfő, Előd napja

Címke: Egészségügy

1051 cikk 1/106 oldal

Többen meghaltak összecsapásokban a Kongói Demokratikus Köztársaságban

Ismeretlen fegyveresek legkevesebb tizenöt embert, köztük két egészségügyi dolgozót öltek meg a hétvégén a Kongói Demokratikus Köztársaság keleti felében, ahol milíciák akadályozzák az ebolavírus terjedésének feltartóztatására tett erőfeszítéseket – közölték helyi hatóságok vasárnap.

Folytatná a béremelést az egészségügyben a Fidesz

A Fidesz folytatná a béremelést az egészségügyben, emellett kórház- és rendelőfejlesztésekkel javítaná a munkafeltételeket – olvasható a nagyobbik kormánypárt közleményében.

Kásler Miklós: „az egészségügy nem üzlet”

Beszélt arról is, hogy a felsőoktatásban híve a kancelláriának, az egészségügy azonban nem ugyanaz. Hozzáfűzte, hogy a kórházakban már dolgoznak költségvetési felügyelők.

Az újraélesztést oktatja civileknek a Semmelweis Egyetem

Az újraélesztés technikájának megtanulására nyújt lehetőséget ingyenesen 250 civilnek a Semmelweis Egyetem, amely jövőre lesz 250 éves – közölte az egyetem csütörtökön az MTI-vel.

Több tucat vírusos megbetegedést jelentettek Indiából

Szeptember óta nyolcvan zikavírus okozta megbetegedést jelentettek a nyugat-indiai Rádzsasztán államban; a fertőzöttek közt van huszonkét várandós nő is – jelentették be az indiai hatóságok szerdán.

Élet Mentő Pont elnevezéssel indított kampányt a mentőszolgálat

Élet Mentő Pont elnevezéssel indított kampányt az Országos Mentőszolgálat. A cél az, hogy a kezdeményezéshez csatlakozó cégek, vendéglátóhelyek teremtsék meg az azonnali életmentés feltételeit arra az esetre, ha valaki éppen ott kerül életveszélybe, például hirtelen szívmegállás miatt újraélesztésre szorul – közölte a mentőszolgálat kommunikációs és pr vezetője kedden az MTI-vel.
1051 cikk 1/106 oldal