2018. október 23., kedd, Gyöngyi napja

Címke: Eb

566 cikk 1/57 oldal

Egyre kínosabb Juncker viselkedése

Az Európai Bizottság elnöke egy papírköteggel fejbe vágta a francia elnököt, majd utána összevissza csókolgatta.

Sargentini-jelentés: precedensértékű ügyről van szó

Az európai bíróság elfogulatlansága a tétje a magyar kormány által szerdán az Európai Bíróságnak benyújtott, a Sargentini-jelentés európai parlamenti elfogadásának módját megtámadó beadványának – mondta Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője Napi aktuális című műsorunkban. Az Országgyűlés igazságügyi bizottságának kormánypárti tagja szerint precedensértékű ügyről van szó.

Videókampányt indított a kormány

Az interneten közzétett angol nyelvű videókkal reagál a kormány a Magyarországot ért támadásokra – írta Kovács Zoltán kormányszóvivő a közösségi média oldalain.

Kockázatos a humanitárius vízum

Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő szerint a jelenlegi helyzetben kockázatot jelent a humanitárius vízum.

Magyarország mellérendelt partner kíván lenni

Az Európai Bizottság miközben csökkentené a felzárkózásra szánt uniós forrásokat, ezzel párhuzamosan növelné az innovációra költött forrásokat, de ezeket az innovációban egyébként is élen járó országok között osztanák szét – mondta György László gazdaságstratégiáért és -szabályozásért felelős államtitkár Napi aktuális című műsorunkban. Az államtitkár szerint ha a bizottságnak fontos az EU fejlesztése, a tervezett két százalék helyett húsz százalékra emeli a magyaroknak és a régiónak szánt innovációs forrásokat.
566 cikk 1/57 oldal