2018. november 19., hétfő, Erzsébet napja

Címke: dzsihadista

198 cikk 1/20 oldal

Életfogytiglanra ítélték az isztambuli repülőtér elleni terrortámadás több vádlottját

Negyvenhatszorosan súlyosbított életfogytiglani börtönbüntetésekre ítélte pénteken egy isztambuli bíróság az Iszlám Állam dzsihadista terrorszervezet által az isztambuli Atatürk nemzetközi repülőtér ellen végrehajtott 2016. június 28-i támadás elkövetőinek perében a hat fővádlottat – jelentette az Anadolu török állami hírügynökség.

Terrorizmus finanszírozásáért áll bíróság elé egy dzsihadista édesanyja

Terrorszervezetben való részvétel és terrorizmus finanszírozásának vádjával bíróság elé állítják Sammy Djedou egykori dzsihadista fegyveres édesanyját Belgiumban, a vádlott akár tíz év börtönbüntetést is kaphat – közölte a La Libre Belgique című belga napilap pénteken.

Tévedésből engedtek el egy dzsihadistát

Egy bíró figyelmetlensége miatt szabadon engedtek Franciaországban egy feltételezett terroristát, aki 2014-ben családtagjaival Lyon belvárosában akart merényletet végrehajtani.

Kettős gyilkosság Párizs környékén

Édesanyját és lánytestvérét megölte, egy harmadik személyt pedig súlyosan megsebesített egy késes támadó Párizs egyik elővárosában.

Németországba menekült, fogvatartójával találkozott

A jazidi kisebbséghez tartozó lányt idén februárban az egyik stuttgarti szupermarketből kilépve valaki a nevén szólította. Mint beszámolt róla, egykori fogvatartója autóval lelassított mellette.

ENSZ: továbbra is több tízezer dzsihadista van jelen Irakban és Szíriában

Az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezetnek továbbra is több tízezer fegyverese van jelen Irakban és Szíriában annak ellenére, hogy az utóbbi időben rengeteg veszteséget és katonai vereséget szenvedett el – közölte a BBC brit műsorszóró kedden az ENSZ legfrissebb jelentésére hivatkozva.
198 cikk 1/20 oldal