2018. november 15., csütörtök, Albert, Lipót napja

Címke: Donald Trump

2053 cikk 1/206 oldal

Zűrzavar Kabulban

Donald Trump kormányzata idén közvetlen tárgyalásokat kezdett a tálibokkal, miután az elmúlt években Washington hiába próbálta katonai úton megoldani az afganisztáni konfliktust.

Hetven dollár alatt a Brent ára

Hetven dollár alá csúszott a Brent olajfajta hordónkénti ára kedd reggel, miután az amerikai elnök reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy Szaúd-Arábia mégsem hajtja végre azt a tervét, hogy decemberben csökkenti olajexportját.

Tűz és harag pusztít Kaliforniában

Politikai ügy lett az Egyesült Államokban az immár legalább harminc halálos áldozatot követelő kaliforniai erdőtüzekből.

Kreml: Putyin és Trump az argentínai G20-csúcson tárgyalni akar az INF-szerződésről

Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnök a G20-csoport november végén esedékes Buenos Aires-i csúcstalálkozóján tárgyalni szándékozik a közepes és rövid hatótávolságú rakéták (INF) felszámolásáról szóló szerződés jövőjéről – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn újságíróknak.

Macron szerint Európának önálló védelmet kell kiépítenie

Európának saját védelmet kell kiépítenie amerikai gyártású fegyverek beszerzése helyett – mondta Emmanuel Macron francia államfő a CNN amerikai hírtelevíziónak európai idő szerint vasárnap délután adásba kerülő interjújában.
2053 cikk 1/206 oldal