2018. november 17., szombat, Hortenzia, Gergő napja

Címke: dokumentumfilm

61 cikk 1/7 oldal

Gyurcsány EU-s pénzből készült filmben kampányol

Az Európai Unió anyagi támogatásával készített dokumentumfilmet Hajdú Eszter filmrendező a 2018-as országgyűlési választásról, amelyet az amszterdami filmfesztiválon is bemutatnak.

Bemutatják a Waclaw Felczakról szóló dokumentumfilmet halála 25. évfordulóján

Waclaw Felczak, a lengyel-magyar barátság patrónusának számon tartott lengyel történész, második világháborús futár halála keddre eső 25. évfordulóján bemutatják a róla szóló dokumentumfilmet Katowicében – tájékoztatta Beata Netz lengyel közíró, a film forgatókönyvírója és producere az MTI-t.

Caravaggio pokoljárása

A Caravaggio – Vérről és lélekről című filmet Budapesten az Uránia Nemzeti Filmszínházban vetítik, országszerte pedig számos filmszínházban látható lesz.

Csaták

Ma már Magyarországon is a fősodratú szórakoztatóipar szerves része a rapzene számos országosan ismert, államilag is támogatott előadóval, kiterjedt rajongótáborral.

Ők tényleg örökké szólnak

Kex, Syrius, Taurus – akiknek ezek a nevek ismerősek, rögtön érteni fogják, miről szól az Elhallgatott zenekarok nevezetű kiadvány.

Igazi férfiak, kívül-belül

A Három tánc című dokumentumfilm költői szépsége mellett egy olyan zárt világba enged betekinteni minket, amelyről csak halovány elképzeléseink vannak.

Meghalt Claude Lanzmann, a Soá című dokumentumfilm rendezője

Kilencvenkét éves korában elhunyt Claude Lanzmann francia író, újságíró, filozófus, a holokauszt történésze és dokumentumfilmese, a Soá (Shoah) című világhírű, kilenc és fél órás dokumentumfilm készítője - közölte csütörtökön a Le Monde című napilap.
61 cikk 1/7 oldal