2018. november 19., hétfő, Erzsébet napja

Címke: Deir-ez-Zór

25 cikk 1/3 oldal

Előrenyomultak az amerikai támogatású erők az Iszlám Állam egyik utolsó enklávéjában

Előrenyomultak az amerikai és francia támogatással bíró kurd-arab koalíció, a Szíriai Demokratikus Erők (SDF) harcosai az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet egyik utolsó enklávéjában a kelet-szíriai Deir-ez-Zór tartományban - jelentette vasárnap az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű emigráns szervezet.

Támadást indítottak a szíriai kormányerők keleten

Támadást indítottak vasárnap a szíriai kormányerők az ország keleti részében fekvő Deir ez-Zór tartományban a Szíriai Demokratikus Erők (SDF) által ellenőrzött terület ellen - jelentették egybehangzóan az ellenfelek.

Orosz bombázók az Iszlám Állam állásait támadták

Az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezetnek az Eufrátesz nyugati partján lévő állásait támadta hat Tu-22M3 típusú orosz hosszú hatótávolságú bombázógép pénteken – jelentették orosz hírügynökségek a moszkvai védelmi minisztériumra hivatkozva.

Visszafoglalta a kelet-szíriai Abu-Kemál egy részét a terrorszervezet

Ellentámadást indítottak pénteken az Iszlám Állam dzsihadista szervezet harcosai a szíriai kormányerők által néhány napja elfoglalt kelet-szíriai Abu-Kemál városa ellen, amelynek több mint 40 százalékát sikerült visszaszerezniük – jelentette az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH).

Aszad: a háború nem ér véget Deir-ez-Zór tartomány megtisztításával

A háború nem ér véget a kelet-szíriai Deir-ez-Zór tartománynak az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezettől való megtisztításával – jelentette ki kedden a szíriai elnök, utalva arra, hogy a kormányerők és szövetségeseik következő célpontja a Washington támogatását élvező és Szíria területének több mint negyedét ellenőrző ernyőszervezet lehet.

Az orosz légierő bombázta az Iszlám Állam állásait Szíriában

Tu-22M3 típusú orosz bombázó repülőgépek támadták szombaton az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista terrorszervezet állásait a szíriai, Deir-ez-Zór tartománybeli Abu-Kemál városának térségében – jelentették orosz hírügynökségek a moszkvai védelmi minisztérium közleményére hivatkozva.

A szír kormányerők visszafoglalták Deir-ez-Zór városát

A szíriai állami média megerősítette pénteken, hogy a kormányerők visszafoglalták az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezettől Deir-ez-Zór várost, tartományi központot, amint azt már az előző este jelentette az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű emigráns civilszervezet.

Orosz bombázók megsemmisítették az Iszlám Állam több szíriai fegyverraktárát

Oroszországban felszállt hat Tu-22M3-as hadászati bombázó légicsapást mért az Iszlám Állam dzsihadista szervezet harcosainak állásaira a kelet-szíriai Deir-ez-Zór tartományban, a támadásban a szélsőségesek több fegyverraktára és műveleti központja megsemmisült – jelentette csütörtökön az orosz védelmi minisztérium.
25 cikk 1/3 oldal