2018. november 15., csütörtök, Albert, Lipót napja

Címke: december

21 cikk 1/3 oldal

Decemberig rács mögött marad Czeglédy Csaba

December 5-ig hosszabbította meg a bíróság a mintegy 6,3 milliárd forintos kárt okozó, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással gyanúsított Czeglédy Csaba letartóztatását.

Erősödött a BMI értéke decemberben

A beszerzésimenedzser-index (BMI) szezonálisan kiigazított 2017. decemberi értéke 60,0 pont volt, 1,2 ponttal magasabb a novemberinél. A korábbi decemberi értékekkel összevetve a legmagasabb 1995 óta, meghaladja a hosszú távú decemberi átlagot (52,1) és az elmúlt három év átlagát is (52,0) – közölte kedden a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT).

Megdőlhet a melegrekord decemberben

Viharos széllel érkezik a rekordközeli meleg a jövő hét első napjaiban – hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján.

Jövő héten ízelítőt kapunk a télből

November utolsó napjaiban egyre téliesebbre fordul az időjárás. Az eső mellett többfelé várható havas eső, hó is. Lehűlésre is készülni kell: a leghidegebb órákban mínuszok várhatók, az északi völgyekben akár mínusz 10 fok is lehet, s néhol napközben is csak plusz 1-2 fok lesz – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Kezdődik a karácsonyi szezon

Egyre több áruházban kezdődik a karácsonyi ünnepek előtti bevásárlási szezon: idén további jelentős forgalombővülésre számítanak a kereskedők.

Csak kevés csapadék várható az év utolsó napjaiban

A következő napokban némileg melegszik a levegő, de többfelé erős, néhol viharos lesz a szél. Sok csapadék nem várható, de a több-kevesebb napsütés mellett továbbra is lehet ónos szitálás, hószállingózás – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Sokaknak veszélyben a januári szabadsága

Akkora a munkaerőhiány a Tesco-üzletekben, hogy számos egységben a jövő év elejére is megtiltották a dolgozóknak, hogy szabadságra menjenek.
21 cikk 1/3 oldal