2018. december 11., kedd, Árpád napja

Címke: centenárium

36 cikk 1/4 oldal

Keménymag: ,,Románnak lenni nem nép, hanem foglalkozás!”

„Románia, én így szeretlek!” Bakiparádé, gumizászlók, leselejtezett amerikai harci eszközök. Háborúra papíron alkalmas, de egy parádé lebonyolításához alkalmatlan fegyveres szervezet – egyebek között erről beszélgettek a jobboldali B-közép állandó tagjai a román centenárium kapcsán. A keret ezek mellett meggyászolta a CEU költözését, amely (profilját megőrizve) egy korábbi elmegyógyintézet épületében folytatja működését. Ambrózy Áron és Vésey Kovács László a PestiSrácok.hu újságírói, valamint Megadja Gábor, a 888.hu publicistája az ECHO TV Keménymag című magazinműsorának legutóbbi adásában, amelyet Velkovics Vilmos vezetett, megpróbálta kideríteni azt is, miért kötözte meg magát Szél Bernadett.

Határon túl

Futótűzként terjedt el a hír a nagy román egyesülés századik évfordulójának közeledtével, hogy ­december elsején Gyulán szoborállítással ünneplik meg az eseményt.

Halál helyett imádság

Gyulafehérvárott, 1918. december 1-jén a Román Nemzeti Tanács kinyilvánította Erdély elszakadását Magyarországtól és csatlakozását a Román Királysághoz.

Románia: zászlókkal takart valóság

Mennyire hozza lázba a száz év ünneplése az országban maradt románokat? Az biztos, a nacionalista kártya kijátszása a legtöbbször feledtetni tudja a többséggel az ország helyzetét.

Kiállás a székelyföldi autonómiáért

Tőkés László úgy fogalmazott, a történelem már túlhaladott azon, hogy a háború győztes hatalmai semmibe vették a magyarok önrendelkezési jogát.

Emlékezzünk az elesett katonákra!

Amíg lesz magyar államiság, amíg lesz magyar állam, mindig fejet hajtanak azok előtt, akik megvédik a hazát – fogalmazott Kósa Lajos.

A lengyel szuverenitást ünnepelték

A politikai megosztottságon való felülkerekedésre szólította fel honfitársait Andrzej Duda lengyel elnök a vasárnapi ünnepségen.

Hátország a világháború végén

Közhely, de jól jellemzi a helyzetet, hogy az anyagháború elhatalmasodásával leszerelték a harangokat és rézkilincseket, hogy katonai célra beolvasszák.
36 cikk 1/4 oldal