2018. december 12., szerda, Gabriella napja

Címke: CDU

387 cikk 1/39 oldal

Újracsomagolt Merkel-korszak

A CDU 2018. december 7–8-án Hamburgban tartotta 31. pártkongresszusát, amely több szempontból is rendkívülinek számított a kereszténydemokraták történetében.

A bevándorlás az első a CDU új naptárában

Horst See­hofer úgy vélte, a német közéletben csak az AKK rövidítéssel emlegetett új elnökkel a CDU-CSU újra a negyvenszázalékos ráta fölé srófolhatja a népszerűségét.

„Kramp-Karrenbauernek bizonyítania kell, hogy nem Merkel-kreatúra”

A német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új elnökének, Annegret Kramp-Karrenbauernek bizonyítania kell, hogy nem „Merkel-kreatúra” – hangsúlyozta Kiss. J. László Németoszág-szakértő az MTI-nek adott interjúban. A Budapesti Corvinus Egyetem tanára szerint a hét végén pártelnökké megválasztott Kramp-Karrenbauerre mindenképp potenciális leendő német kancellárként kell tekinteni. Az elnökválasztás közvetve kancellárjelölt választás is volt, és kancellári ambícióit Annegret Kramp-Karrenbauer sem rejtette véka alá.

Német sajtó: egyesítenie kell pártját a CDU új elnökének

Az egység megteremtése lesz a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új elnökének első nagy feladata a párt hét végi tisztújító kongresszusa után a német sajtóban megjelent értékelések többsége szerint.
387 cikk 1/39 oldal