2018. november 17., szombat, Hortenzia, Gergő napja

Címke: Burkina Faso

31 cikk 1/4 oldal

Pokolgép végzett több katonával Burkina Fasóban

Legalább nyolc katonával végzett egy katonai konvoj mellett felrobbant, házi készítésű pokolgép Burkina Faso északi részén – jelentette be az ország elnöke szerdán biztonsági forrásokra hivatkozva.

Pokolgép végzett több emberrel Burkina Fasóban

Pokolgép robbant egy katonai jármű közelében Burkina Fasóban, a támadásban legkevesebb hat ember meghalt – közölték a helyi hatóságok vasárnap hajnalban.

A Szahara a migránsok legfőbb ellensége

A Nemzetközi Migrációs Szervezet múlt héten közzétett összesítéséből kiderült, hogy idén már meghaladta az 50 ezret a Földközi-tengeren keresztül Európába érkezett migránsok száma.

Feltételezett dzsihadistákkal végeztek Burkina Fasóban

Legalább három feltételezett dzsihadista terroristával végeztek tűzharcban kedden Burkina Faso fővárosában, Ouagadougouban a hatóságok - adta hírül egy név nélkül nyilatkozó rendőrtiszt.

Emmanuel Macron: vitathatatlanok az európai gyarmatosítás bűnei

Az európai gyarmatosítás bűnei vitathatatlanok – jelentette ki kedden Emmanuel Macron francia elnök az Burkina Fasóban. A francia-afrikai kapcsolatok megújítást célzó látogatást francia katonák elleni támadás előzte meg, sőt az elnök munkatársait szállító egyik gépkocsit is megdobálták kővel.
31 cikk 1/4 oldal