2019. március 24., vasárnap, Gábor, Karina napja

Címke: Bundeswehr

20 cikk 1/2 oldal

A hibrid háború újabb kihívásai

Tempora mutantur, változnak az idők, tartja a latin mondás. Majd így folytatódik: et nos mutamur in illis, és változunk velük mi is.

Zsoldosok a Bundeswehrben

2018. december végén a pezsgő- és virslitesztek mellett megjelent egy olyan hír, amelynek üzenetét érdemes az új esztendő elején górcső alá venni.

Berlin kivonja katonáit az incirliki támaszpontról

Kivonják az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet elleni nemzetközi koalícióban tevékenykedő német alakulatot a törökországi Incirlik légi támaszpontról – döntött a német kormány szerdán.

Nácigyanús lett a mogyoró

A műbalhé jól bizonyítja, hogy az 1991 óta eltelt huszonöt év alatt milyen reménytelenül mélyre süllyedt a német liberális demokrácia.

Hiányosságokat tártak fel a német menekültügyi hivatalnál

Eljárási hiányosságokat tártak fel a német szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatalnál (BAMF) a magát szíriai menekültnek álcázó német katonatiszt ügyében indult felülvizsgálaton – jelentette szerdán a Bild című német lap.

Állami vezetők életére akart törni a Bundeswehr elfogott katonája

Mások mellett Joachim Gauck volt német államfő és Heiko Maas igazságügyi miniszter is szerepel a német hadsereg (Bundeswehr) terrorgyanú miatt elfogott katonájának „halállistáján” – értesült a Der Tagesspiegel című német lap kedden biztonsági forrásokból.

Erősödő német befolyás

Az utóbbi időben egyre többen fogalmazták meg azt, hogy Németországnak a gazdaság mellett más területeken is fel kellene vállalnia a vezető szerepet.
20 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.