2019. január 24., csütörtök, Timót napja

Címke: brexit

1470 cikk 1/147 oldal

Csehország törvényt fogadott el a megállapodás nélküli Brexit esetére

Ha Nagy-Britannia megállapodás nélkül lépne ki az Európai Unióból, Csehország a brit állampolgárokat meghatározott területeken 2020 végéig úgy fogja kezelni, mintha a szigetország továbbra is az EU tagja lenne. Ezt a cseh kormány törvényjavaslata biztosítja, amelyet szerdán fogadott el a cseh parlamenti alsóház.

Theresa May: a kilépés halasztása nem oldana meg semmit

A kormányfő kijelentette: az utóbbi időben benyújtott képviselői módosítások célja olyan helyzet előállítása, amelyben Nagy-Britannia nem lépne ki az EU-ból a március 29-i határnapon. 

A brit kilépés a 22-es csapdája

Az eddigi EU-tárgyalások során Brüsszel azért tudott és mert merev álláspontot képviselni, mert meg volt győződve arról, hogy a britek nem merik bevállalni a rendezetlen kilépést.

Folytatódnia kell a davosi show-nak

Az, hogy néhány fajsúlyos ember nem vesz részt az eseményen bokros teendőire hivatkozva, nem jelenti azt, hogy mintegy háromezer gazdag és befolyásos ember ne gyűlne össze egy kis eszmecserére.

Csalódást okozott Theresa May B terve

Az eredetileg brexit B tervként beharangozott parlamenti felszólalás a kritikusok szerint semmivel sem mutatott többet a már elutasított kilépési megállapodásban foglaltaknál.

Downing Street: aggályosak a Brexit halasztását célzó törekvések

Theresa May brit miniszterelnök hivatala szerint rendkívül aggályosak azok a képviselői törekvések, amelyek célja a brit EU-tagság megszűnéséhez (Brexit) vezető folyamat késleltetése vagy leállítása. A felhívás előzményeként több olyan képviselői törvénytervezet is nyilvánosságra került, amely halasztaná a kilépést, illetve megtiltaná a kormánynak a megállapodás nélküli Brexitet.
1470 cikk 1/147 oldal

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.