2018. november 19., hétfő, Erzsébet napja

Címke: bosznia

42 cikk 1/5 oldal

Bosznia a déli út kulcsa

Ez az útvonal – a korábbiaktól eltérően – Görögországból Albánián, Montenegrón és Bosznia-Hercegovinán éri el Horvátországot, majd Szlovéniát.

Aknára lépett és életét vesztette egy vadász Boszniában

Egy vadász életét vesztette, egy másik súlyosan megsérült a közép-boszniai Zavidoviciban, ahol figyelmetlenségből az 1991-1995-ös délszláv háborúból visszamaradt aknás területre tévedt – közölte a Dnevni Avaz című boszniai napilap vasárnap.

Kutató: válsághelyzet van Boszniában

Bosznia-Hercegovinában tavasz óta válsághelyzet van a migrációs nyomás erősödése miatt. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója erről szombat este az M1 aktuális csatornán beszélt.

Terrortámadásra készülő iszlamistákat fogtak el Boszniában

Vádat emeltek két boszniai férfi ellen, aki a radikális szalafita mozgalom tagjaként terrortámadást készített elő a boszniai állami nyomozó és védelmi hivatal (SIPA), valamint a tuzlai rendőrség épülete ellen – közölte értesülését a Nezavisne Novine című boszniai napilap a honlapján kedden.

Fertőzések terjednek a migránsok között

A horvát-szlovén határon is újabb incidens történt. Egy migráns rúddal támadt rendőrre, és csak úgy sikerült feltartóztatni, hogy a rendőr a fegyverével a földbe lőtt.

A határkérdés létkérdés

Montenegró bejelentette, hogy Albániával szomszédos, mintegy 172 kilométeres határszakaszán drótkerítést épít az illegálisan érkező migránsok megállítására.
42 cikk 1/5 oldal