2018. december 12., szerda, Gabriella napja

Címke: Borut Pahor

21 cikk 1/3 oldal

Egy hetet kapott Janez Jansa a koalíciós tárgyalásokra

Egy hetet kapott Borut Pahor államfőtől a június 3-ai szlovéniai választásokon relatív többséget szerzett Janez Jansa volt miniszterelnök, az ellenzéki jobboldali Szlovén Demokrata Párt (SDS) elnöke, hogy tárgyalásokat folytasson egy lehetséges koalícióról, és eldöntse, elfogadja-e a kormányalakítási megbízást – közölte a szlovén sajtó csütörtökön.

Lemondott a szlovén kormányfő

Lemondott Miro Cerar szlovén kormányfő szerdán este, miután a szlovén legfelsőbb bíróság megsemmisítette a kormány csaknem egymilliárd eurós kiemelt projektjéről.

Szlovén választások a határvita közepette

Vasárnap győzött a „papírforma”, vagyis kis különbséggel ugyan, de a hivatalban lévő elnök, a volt szociáldemokrata vezér, Borut Pahor nyerte meg az elnökválasztás második fordulóját Szlovéniában.

Súlyos szavazói apátia a szlovén elnökválasztáson

Az első hírekkel ellentétben mégis lesz második forduló a szlovéniai elnökválasztáson, mert a hivatalban lévő államfő a vasárnapi első fordulóban mégsem szerezte meg a szavazatok több mint felét.

A jelenlegi államfő a szlovén elnökválasztás legnagyobb esélyese

Borut Pahor hivatalban lévő szlovén államfő a legnagyobb esélyese az október 22-i elnökválasztásnak, nagy valószínűséggel elnyeri a második ötéves mandátumot – derült ki a Delo című ljubljanai napilap megrendelésére az Episcenter ügynökség által elvégzett közvélemény-kutatás hétfőn közzétett adataiból.
21 cikk 1/3 oldal