2019. január 16., szerda, Gusztáv napja

Címke: börtönök

28 cikk 1/3 oldal

Csökkent a börtönök zsúfoltsága

A falakon belüli körletrészek kialakításával jelentősen csökkent a telítettség a hazai börtönökben, ezzel együtt még mindig 123 százalékos az intézmények kihasználtsága.

Mindenki dolgozik már a rács mögött

Nyolc éve még 12 százalékos volt a börtönök foglalkoztatási aránya, négy éve 75 százalék, jelenleg pedig az egészségügyileg alkalmas fogvatartottak száz százaléka dolgozik az intézményekben.

Biztonságosak a magyar börtönök

Nemcsak biztonságosak, de nemzetközileg is elismertek a hazai büntetés-végrehajtási szervezet önellátási és foglalkoztatási programjai.

Az Egyesült Államok mintegy 1600 migránst helyez el szövetségi börtönökben

Az Egyesült Államok bevándorlás- és vámügyi hivatala (ICE) bírósági meghallgatásra váró 1600 illegális bevándorlót helyez el ideiglenes jelleggel szövetségi börtönökben, mert saját létesítményei túlzsúfoltak - közölték amerikai tisztségviselők a Reuters hírügynökséggel.

CIA-börtönök: rossz pont Romániának és Litvániának

A két ország az Emberi Jogok Európai Bíróságának szégyenpadjára került, miután a testület felfedte: az amerikai hírszerzés segítségével mindkét országban potenciális terroristákat kínoztak.
28 cikk 1/3 oldal

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.